Σε όποια δεν αρέσουν τα ψώνια να σηκώσει το χέρι..ωραία..εσύ που σήκωσες το χέρι, κατέβασε το και πάτα το χ πάνω στην γωνία δεξιά γιατί το επόμενο άρθρο δεν σε ενδιαφέρει..εντάξει.. εάν παρόλ’ αυτά έχεις περιέργια μπορείς να το διαβάσεις!

Για μερικές γυναίκες το online shopping είναι η νέα τάση της μόδας, το νέο hobby, το οποίο ανθίζει παράλληλα με το online window shopping.  Όλα αυτά σας ακούγονται κινέζικα…δεν είναι. Στην πραγματικότητα το να αγοράσεις κάτι από το διαδίκτυο είναι πολύ πιο απλό από το να το αγόραζες από το μαγαζί. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα κλικ!! 

Επειδή όμως το online shopping δεν είναι ευρέως γνωστό στην χώρα μας, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε πρώτα περί τίνος πρόκειται για να μην τραβάμε τα φρεσκοβαμμένα, φρεσκοκουρεμένα και φρεσκοστυλιζαρισμένα μας μαλλάκια…

Τι μπορώ να αγοράσω οnline;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι πολύ εύκολη..σχεδόν τα πάντα! Εδώ θα ταίριαζε καλύτερα μια φράση όπως ‘Οτι τραβάει η ψυχή σου’ ή ‘Και της Παναγιάς τα μάτια’. Μπορείτε να βρείτε οnline καταστήματα που να πουλάνε από ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ μέχρι ηλεκτρικά είδη και υπολογιστές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του online shopping;

Ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή και σίγουρα πολλές από εσάς θα συμφωνήσετε μαζί μου, είναι οι τιμές! Πολλά είδη θα τα βρείτε σε εκπτώσεις ή σε πολύ χαμηλότερες τιμές από ότι στα καταστήματα και τις αγορές. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ότι θέλετε από το εξωτερικό φτάνει να γίνονται παραδόσεις και στην χώρα μας.  Αφήστε που δεν θα πονάνε τα πόδια σας μετά τα ψώνια.  Eπίσης, μπορείτε να μάθετε πρώτες όλες τις νέες τάσεις ή να αντιγράψετε το στυλ των διάσημων.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του online shopping;

Μπορεί το online shopping να εξελίσσεται συνεχώς και διαρκώς, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει, τουλάχιστον όχι ακόμα, στην γυναικεία συνείδηση το κανονικό shopping. Όλες μας ξετρελενόμαστε με την ιδέα να πάμε βόλτα στα μαγαζια, να δούμε τις βιτρίνες και να δοκιμάσουμε ρούχα. Και εδώ, έγκειται, και το μεγαλύτερο μειονέκτημα, ότι δηλαδή ίσως νιώσετε κάπως ‘ αγόρασα γουρούνι στο σακί’. Υπάρχει η περίπρωση το αντικείμενο του πόθου σας, να μην είναι ακριβώς όπως το φανταστήκατε στην πραγματικότητα ή να μην σας ταιριάζει.

Τι πρέπει να προσέχω;

Δεν θέλω να σας τρομάξω, όμως θα πρέπει να έχετε και λίγο τον νου σας εάν θέλετε να μην κλαίτε το μισθό του περασμένου μήνος, που κοπιάσατε να αποκτήσετε. Όταν λοιπόν πάρετε την απόφαση να δοκιμάσετε το online shopping, θα πρέπει καταρχάς να ελέξετε την εγκυρότητα του διαδικτυακού καταστήματος. Ίσως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείται την γνώμη κάποιας φιλενάδας ή γνωστής σας, οι οποίες έχουν δοκιμάσει το εγχείρημα.Άλλος ένας τρόπος για να προφυλαχτείτε είναι να δείτε εάν οι αγαπημένες σας μάρκες ή τα αγαπημένα σας καταστήματα έχουν online shops. Πρίν αγοράσετε κάτι είτε από κάποιο online κατάστημα που εμπιστεύεστε είτε από κάποιο που δεν γνωρίζετε, καλό είναι να γνωρίζετε την πολίτικη συναλλαγών που ακολουθείται. Δηλαδή, ποιοί τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι, πόσες μέρες θα περιμένετε μέχρι την παράδοση, εάν θα έρθουν στο σπίτι σας με το ταχυδρομίο ή courrier, πόσο καστίζουν τα έξοδα αποστολής, εάν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής σε περίτπωση που δεν σας αρέσει κάτι ή δεν σας κάνει, εάν αντικαθιστούν ένα αντικείμενο που έφτασε σε εσάς κατεστραμένο.

Εάν πάντως νομίζετε πως είναι παρακινδυνευμένο για εσάς να ψωνίσετε από το διαδίκτυο είτε επειδή είστε δισταχτικές, είτε επείδη είστε γενικότερα δύσκολες με το τι αγοράζετε..μπορείτε πάντα να χαζέψετε  τις νέες τάσεις της μόδας, να ενημερωθείτε για τα στυλ που πρέπει να υιοθετήσετε και άλλα πολλά χρήσιμα.

Εσείς έχετε ψωνίσει online; Πείτε μας την γνώμη σας!

http://twitter.com/tipsbymica εδώ θα με βρείτε στο twitter.

Advertisements