Θα ήθελα να παρακαλέσω όλες τις αναγνώστριες του Blog να συμμετάσχουν σε αυτήν την έρευνα.

Επειδή ανακάλυψα ότι τα άρθρα σχετικά με την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα, σκέφτηκα πως τι ποίο χρήσιμο από την γνώμη σας!

Ας μποραστούμε λοιπόν τις εμπειρίες μας από τις προσωπικές μας δοκιμές…άλλωστε η γνώμη μας είναι πολύ πιο αντικειμενική από αυτές των ειδικών και ίσως πολύ πιο αυστηρή! 

Μην διστάσετε να αφήσετε ένα comment προτίνωντας μας κάποια κρέμα που σας εξέπληξε ευχάριστα με τα αποτελέσματα της ή κάποια που σας απογοήτευσε οικτρά!

Θα ήθελα και εγώ να σας πω την δική μου ιστορία στην μάχη εναντίον της κυτταρίτιδας.

Η πρώτη κρέμα που αγόρασα για την κυτταρίτιδα ήταν η Ocean Vital. Την αγόρασα από το φαρμακείο. Το σετ περιελάμβανε την κρέμα μαζί με μια κεφαλί μασάζ στο καπάκι και ένα σαπούνι ιδανικό για απολέπιση. Η βάση της κρέμας ήταν τα φύκια και έπρεπε να κάνεις πρώτα ντους και απολέπιση και μετά να απλώνεις την κρέμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ.Πολύ προχωρημένο σετ αν σκεφτέι κανείς ότι εκείνη την εποχή μόλις ξεκινούσε η μαζική παραγωγή τέτοιων προϊόντων.

Αποτέλεσμα: έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη, ήταν η πρώτη κρέμα που δοκίμασα και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα και θαύματα και εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Βέβαια, συνέβαλλε και το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο πρόσεχα πολύ την διατροφή μου με σκοπό να αδυνατίσω και ήμουν πολύ τυπική στην χρήση της κρέμας. Την χρησιμοποίουσα καθημερινά για πάνω από ένα μήνα και έκανα και απολέπιση κάθε μέρα.

Την επόμενη χρονιά επέλεξα μια κρέμα της Vichy που και αυτήν την αγόρασα στο φαρμακέιο. Ήταν λίγο πιο ακριβή από την προηγούμενη, είχε τριπλή δράση ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού, σμίλευε την επιδερμίδα και έχανες πόντους από το τοπικό πάχος.

Αποτέλεσμα: Θα ήθελα να είμαι εντελώς αντικειμενική γι αυτό θα σας πω την αλήθεια. Δεν χρησιμοποίησα καν όλο το περιεχόμενο της κρέμας, δεν ήμουν τυπική με την χρήση της και δεν είχα γενικά όρεξη εκείνο το διάστημα να δώσω τόση προσοχή στην εμφάνιση μου. Οπότε το αποτέλεσμα δεν ήταν σημαντικό.

Η τρίτη προσπάθεια ήρθε με μια κρέμα που αγόρασα από τα Ηοndos Center της Bioline. Αυτή η κρέμα, που δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ την είκονα της, ήταν ιδιαίτερα οικονομική, θυμάμαι ακόμα ότι κόστιζε 15 ευρώ πριν τριά χρόνια. Στην σύνθεση της περιείχε καφείνη και ευκάλυπτο και επιπλέον όταν την άπλωνες λειτουργόυσε αμέσως. Και πως το καταλάβαινες; Πάγωνες τόσο πολύ! έξω μπορεί να είχε 40 βαθμούς κελσιού και μόλις άπλωνα την κρέμα για ένα τέταρτο τουρτούριζα.

Αποτέλεσμα: Πραγματικά ίσως να είναι η καλύτερη κρέμα που δοκίμασα. Την χρησιμοποιούσα κάθε μέρα, όμως ομολογώ πως δεν έκανα κάθε μέρα απολέπιση ούτε κάποια συγκεκριμένη διατροφή και όμως δούλεψε.

Mετά από αυτήν την επιτυχία μου, δείτε τι έπαθα. Πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα σχεδόν ότι προϊόν αδυνατιστικό κυκλοφορούσε της L’OREAL.Mια κρέμα αντικυτταριδική για την ημέρα!

Την αντίστοιχη κρέμα για την νύχτα, επειδή διαφορέτικα λειτουργέι ο οργανισμός μας όταν κοιμόμαστε.

Τα ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία τα κολλάς απευθείας στηνπροβληματική περιοχή!

Kαι το απολεπιστικό της σειράς το όποιο και χρησιμοποιώ. 

Αποτέλεσμα: με τόσα προϊόντα μπερδεύτηκα, σίγουρα υπήρξε κάποια διαφορά όμως δεν χρησιμοποιούσα όλα τα προϊόντα. Το μόνο που σας συστήνω ανεπιφύλαχτα είναι το απολεπιστικό της σειράς το οποίο έχει και υπέροχο άρωμα.

Στην συνέχεια, η μητέρα μου αποφάσισε πως έπρεπε να αναλάβει δράση και μου έκανε δώρο

 

άλλη μια κρέμα της L’OREAL αυτήν με το ειδικό εξάρτημα για το μασάζ .

Και μια ακόμα της Garnier αυτήν την φορά, για επίπεδη κοιλιά.

Αποτέλεσμα: να σας πω ότι τα έχω ακόμα, δεν τα έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τέλους.

Τελειώνοντας, αποφάσισα να δω την όλη διαδικασία του αδυνατίσματος και της ομορφιάς λίγο πιο ‘ολιστικα’ και σκέφτηκα να δοκιμάσω διάφορες συνταγές και γιατροσόφια από αυτές που κυκλοφορούν σαν κοινά μυστικά.  Αν σας ενδιαφέρει υπάρχουν αντίστοιχα άρθρα στο blog που περιγράφουν τις συνταγές και την διαδικασία. Ταυτόχρονα, άρχισα να ασκούμε κάνοντας πιλάτες και προσέχοντας την διατροφή μου. 

Αποτέλεσμα: νομίζω είναι μια από τις πιο καλές μου προσπάθειες. Οι συνταγές όντως λειτουργοούν και ειδικά το τύλιγμα με την ζελατίνα κάνει όντως δουλειά. Επιπλέον, έιναι πολύ οικονομικά!

Συμπέρασμα:  Μετά από τόσες προσπάθεις έχω καταλάβει τα εξής:

  • δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα από κανένα προϊόν, πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες
  • είναι λάθος να μας πιάνει το αμόκ λίγο πριν βγούμε στις παραλίες ενώ θα πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας ολόκληρο το έτος.Έτσι προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα λάθη του χειμώνα.
  • θα πρέπει πάντοτε κάθε προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος να συνδυάζετε με σωστή διατροφή και άσκηση
  • όχι στις δίαιτες εξπρές που εξαντλούν τον οργανισμό.
  • θα πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας, μόνο έτσι θα λάμπουμε.
  • το αδυνάτισμα δεν λύνει ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα, πολλές από εμάς το συνδυάζουν υποσυνείδητα.
  • μερικές από εμάς δεν μας τα έδωσε η φύση όλα απλόχερα και θα πρέπει να παλεύουμε μια ζωή για την εμφάνιση μας.

(μάθαιτε περισσότερα για τον πανικό που επικρατεί σχετικά με το ‘Θαύμα’ κατά της κυτταρίτιδας..To Adoniga Legtone Serum μειώνει 42% την κυτταρίτιδα σε 9 λεπτά  . Κάντε κλίκ εδώ #mce_temp_url#)

Advertisements