To καλοκαίρι πλησιάζει, τα ρούχα αρχίζουν και λιγοστεύουν και όλες μας περιμένουμε πως και πώς να πάρουμε το εξωτικό και σέξυ σοκολατένιο χρώμα που τόσο μας ομορφαίνει. Εάν δεν θέλετε να περάσετε ώρες ατελείωτες κάτω από τον ήλιο, εάν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την στιγμή που θα πάτε σε κάποια παραλία ή εάν θέλετε να μαυρίσετε εδώ και τώρα, η απάντηση είναι τα διάφορα προϊόντα αυτομαυρίσματος που κυκλοφορούν στην αγορά.

Επειδή όμως κάποιες από εμάς (όπως και εγώ) είχαμε τις προσωπικές μας αποτυχίες, και αντί για σοκολατί μοιάζαμε για πουά, διαβάστε το τι θα πρέπει να προσέξετε πριν, κατά την εφαρμογή του αυτομαυριστικού και μετά .

1.       Δοκιμάστε να βρείτε κάποιον εθελοντή να σας βοηθήσει στην προσπάθεια σας. Η καλύτερη λύση είναι η κολλητή, η αδελφή, η μαμά ή η ξαδέλφη σας. Για να τις πείσετε, πείτε τους ότι θα βοηθήσει η μια την άλλην, μπορεί να θέλουν και αυτές να «αυτομαυρίσουν» (παράλογο;). ρωτήστε τις.

2.       Φροντίστε να έχετε κάνει απολέπιση πριν την εφαρμογή. Το δέρμα σας θα είναι πιο απαλό και λείο και η εφαρμογή θα διευκολυνθεί. Επίσης αφού θα έχετε αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, θα προστατέψετε το μαύρισμα σας από το ξεφλούδισμα.

3.       Κάντε αποτρίχωση τουλάχιστον δύο ήμερες πριν. Είναι λογικό πως δεν θα μπορέσετε να απλώσετε το προϊόν εύκολα με τις διάφορες τριχούλες. Επίσης, μπορεί μετά την χρήση του προϊόντος να ερεθίσετε το δέρμα σας εάν θελήσετε να κάνετε αποτρίχωση.

4.       Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεις και τις προφυλάξεις. Επίσης μην χρησιμοποιείτε διάφορα προϊόντα ομορφιάς αν δεν τα δοκιμάζετε προσεχτικά σε ένα μικρό σημείο του σώματος σας, για παράδειγμα το πίσω μέρος του χεριού σας. Άσχετα εάν είναι δερματολογικά ελεγμένο το σελφ ταν που προτιμήσατε, ίσως παρουσιάζετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά και δεν το γνωρίζατε.

5.       Η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε το αυτομαυριστικό σας είναι πριν τον ύπνο. Όχι ακριβώς πριν, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα να μην βγείτε αμέσως μετά την εφαρμογή.

6.       Ίσως θα πρέπει να δοκιμάστε το αυτομαυριστικό σας, πρώτα στα πόδια σας, για να δείτε εάν σας ικανοποιεί το χρώμα που θα πάρετε. Καθώς και εάν το κάνατε καλά. Τα πόδια μπορείτε εύκολα να τα καλύψετε με ένα παντελόνι.

7.       Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για να απλώσετε το αυτομαυριστικό. Έτσι αποφεύγετε και τις δαχτυλιές.

8.       Μην βιάζεστε. Όταν θα εφαρμόσετε το αυτομαυριστικό, να είστε σίγουρες ότι θα έχετε χρόνο στην διάθεση σας. Δουλέψτε μικρά μικρά σημεία, και σιγά σιγά, για να αποφύγετε την εμφάνιση της κατά τ’ άλλα συμπαθέστατης λεοπάρδαλης.

9.       Αποφύγετε να απλώσετε το προϊόν στα γόνατα και στους αγκώνες γιατί τα σημεία αυτά είναι πιο σκούρα από μόνα τους και το αποτέλεσμα θα δείχνει αφύσικο.

10.   Για φυσικό αποτέλεσμα, προσπαθήστε να μην μαυρίσετε τα σημεία που δεν μαυρίζουν από τον ήλιο. Όπως το πίσω μέρος του χεριού μας ή οι παλάμες μας.

11.   Για τις παλάμες, σιγουρευτείτε πως θα πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά την εφαρμογή. Προσοχή μην βρέξετε και το σώμα σας, γιατί θα υποφέρετε από αντιαισθητικούς λεκέδες.

12.   Για το πρόσωπο και το λαιμό θα πρέπει ή να διαλέξετε ένα ειδικό προϊόν ή να είστε σίγουρες ότι το αυτομαυριστικό σας κάνει και για αυτές τις ευαίσθητες περιοχές.

13.   Μετά την εφαρμογή περιμένετε μέχρι να στεγνώσετε καλά και μετά ντυθείτε. Γι αυτό ο ιδανικός χώρος είναι το μπάνιο σας, επίσης προσέξτε μην λερώσετε γύρω σας.

14.   Να ενυδατώνεστε συχνά γιατί το DHA που περιέχουν τα αυτομαυριστικά, ξηραίνουν την επιδερμίδα.

15.   Εάν θέλετε πιο σκούρα απόχρωση μην βάλετε περισσότερη ποσότητα, περιμένετε μέχρι την επόμενη εφαρμογή.

16.   Για να διατηρήσετε το χρώμα σας επαναλαμβάνετε δύο φορές την εβδομάδα. Όμως μετά τις τρείς εβδομάδες αφήστε μια εβδομάδα κενή για να μπορέσει να αναπνεύσει η επιδερμίδα σας.

17.   Εάν παρατηρήσετε διχρωμίες, μην πανικοβληθείτε και αρχίσετε να τρίβετε το χρώμα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το ερεθίσετε και να το κοκκινήσετε. Η λύση είναι οι συχνές απολεπίσεις. Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε τοπικά λίγο χυμό λεμονιού ή μια οδοντόκρεμα για λευκά δόντια.

18.   Εάν αποκτήσατε μια πορτοκαλί επιδερμίδα, δοκιμάστε ένα μπάνιο σε πισίνα. Το χλώριο που περιέχει το νερό της πισίνας θα εξομοιώσει την απόχρωση σας.

19.   Για την πλάτη σίγουρα θα χρειαστείτε βοήθεια.

20.   Εάν δεν θέλετε οι άλλοι να προσέξουν το μονομιάς  μαύρισμα σας, χρησιμοποιείστε καλύτερα μια ενυδατική κρέμα που χαρίζει σταδιακό μαύρισμα.

Advertisements