Το λίπος είναι ο κύριος ένοχος για την δημιουργία του αντιαισθητικού «σωσιβίου» γύρω από την μέση σας.  Ο μόνος τρόπος για να το νικήσετε και να αποκτήσετε sexy κοιλίτσα είναι να κάνετε μερικές ασκήσεις που να επικεντρώνονται στο κάψιμο του λίπους. Φυσικά η προσπάθεια σας θα πάει στράφι εάν δεν συνδυαστεί με μια πιο υγιεινή διατροφή. Επειδή οι περισσότερες από εσάς, είναι πολυάσχολες και ο χρόνος για το γυμναστήριο δεν περισσεύει ή ακόμα και επειδή δεν ανήκετε στους τύπους που λατρεύουν το γυμναστήριο μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτό το πρόγραμμα στο σπίτι σας. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείτε μόνες σας να αυξάνετε την δυσκολία με τον καιρό. Η διάρκεια αυτού του προγράμματος είναι ένας μήνας εάν όμως θέλετε μπορείτε να το συνεχίσετε για όσο καιρό επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να το εμπλουτίσετε με άλλες ασκήσεις για τα χέρια ή για τους γλουτούς!

Βαθμός δυσκολίας: αυξάνεται σταδιακά

Τόπος: σπίτι

Τι θα χρειαστείτε:

Άνετα ρούχα

Χρόνο προσαρμογής, μην πιεστείτε από τις πρώτες σας δοκιμές, θα πιαστείτε

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική για να σας δίνει ρυθμό

Συχνότητα: 3 φορές την εβδομάδα με μέτρια ένταση.

Το πρόγραμμα:

 •          Αρχίστε με επιτόπου περπάτημα τεντώνοντας λίγο πιο ψηλά το γόνατο και συνεχίζετε πιο έντονα για περίπου 2΄με 3΄.
 •          Συνεχίστε με άλματα επιτόπου σαν να κάνετε σχοινάκι για 5′.
 •          Συμπληρώστε με ταυτόχρονες στροφές της μέσης δεξιά και αριστερά (twister) για 2΄ώστε να ζεσταθεί καλύτερα η περιοχή.
 •          Έπειτα μπορείτε να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες του σπιτιού σας για 5΄σε αργό ρυθμό.
 •          Εάν διαθέτετε στατικό ποδήλατο ξεκινήστε την πρώτη βδομάδα με 10΄και 55 με 65 στροφές ανά λεπτό , σταδιακά αυξήστε την ένταση και την διάρκεια.
 •          Την 1η και την 2η εβδομάδα θα πρέπει να συμπληρώνετε με αερόβιες ασκήσεις σαν τις παραπάνω τα 20 λεπτά.
 •          Την 3η και την 4η θα πρέπει να αυξήσετε λίγο την ένταση, και την διάρκεια, προσθέτοντας σε κάθε άσκηση από 5 λεπτά. Έτσι θα πρέπει να φτάσετε τα 40 λεπτά συνεχόμενης άσκησης μέτριας έντασης.

Η άσκηση ολοκληρώνετε σε πέντε φάσεις:

 •          Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια σε ορθή γωνία, μπορείτε να τα ακουμπήσετε σε ψηλότερο σημείο. Εσείς είστε ξαπλωμένη στο πάτωμα και τοποθετείτε τα πόδια σας σε μια καρέκλα. Βάζετε τα χέρια σας γύρω από το κεφάλι για να το υποστηρίζετε. Σηκώνεστε αργά προς τα επάνω τόσο ώστε να σηκωθούν οι ωμοπλάτες σας από το πάτωμα, ενώ η μέση βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος. Δεν κρατάμε την αναπνοή μας. Αντίθετα, για να γίνει σωστά η άσκηση κατά το ανέβασμα εισπνέουμε και κατά την επαναφορά στην αρχική θέση εκπνέουμε.  Κάντε: 3 σετ των 15 επαναλήψεων.
 •          Ξαπλωμένοι στο πάτωμα, βάζουμε το ένα πόδι , συγκεκριμένα τον καρπό, πάνω στο άλλο γόνατο, σαν να είμαστε σταυροπόδι . βάζουμε το αντίθετο χέρι πίσω από το κεφάλι και το έχουμε λυγισμένο. Σηκώνουμε το κεφάλι και τις ωμοπλάτες, με σταθερή στο πάτωμα την μέση και προσπαθούμε να αγγίξουμε τον αντίθετο αγκώνα στο λυγισμένο πόδι.   

Κάντε: 2 σετ των 15 επαναλήψεων

 •          Xαμηλοί κοιλιακοί για αρχάριους: Ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα χέρια να στηρίζονται κατά μήκος του κορμού, φέρνουμε τα γόνατα λυγισμένα και μαζεμένα πάνω από τη λεκάνη. Στη συνέχεια πιέζουμε με τα γόνατα την κοιλιά, ανασηκώνοντας λίγο τη λεκάνη από το έδαφος, χωρίς να σηκώσουμε τη μέση μας. Eκπνέουμε στο δύσκολο μέρος της κίνησης και εισπνέουμε κατά την επαναφορά. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.
 •          Xαμηλοί κοιλιακοί για προχωρημένους: Kρατώντας την προηγούμενη στάση, φέρνουμε τα γόνατα τεντωμένα ψηλά κάθετα στην κοιλιά μας. Προσπαθούμε να ανασηκώσουμε λίγο τη λεκάνη από το έδαφος, χωρίς να χαλάσουμε την καθετότητα των ποδιών και χωρίς να πιέσουμε τη μέση μας. Kάντε 3 σετ από 12 επαναλήψεις.
 •          Όρθιοι, και με τα πέλματα στο άνοιγμα των ώμων, κρατήστε ένα βαράκι με το ένα χέρι δίπλα από τη λεκάνη και το άλλο χέρι χωρίς βαράκι πίσω από τον αυχένα. Λυγίστε αργά τον κορμό σε πλάγια κάμψη, μέχρι το βαράκι να κυλήσει δίπλα από τη γάμπα σας. H άσκηση αυτή θα σας βοηθήσει να «μαζέψετε» τους χαλαρούς πλάγιους κοιλιακούς.
 •          Ξαπλώστε στην πρηνή κατάκλιση έχοντας τις παλάμες δίπλα από το θώρακα. Προσπαθήστε να ανασηκώσετε αργά το πάνω μέρος του κορμού, απομακρύνοντας το στήθος από το έδαφος. Mείνετε στη θέση αυτή για λίγο με ταυτόχρονη εισπνοή και επαναφέρετε αργά τον κορμό στη θέση του. Eπαναλάβατε την κίνηση 10 φορές.